Vinsmagning

Andre Kategorier

Fandt du ikke hvad du søgte, så prøv de her kategorier istedet:

Vinsmagning

Rødvin, hvidvin, rosévin, portvin – kært barn har mange navne. Man kan ikke få for meget vin eller hvad? Hvis du har det sådan, lyder det som om, at vinsmagning er noget for dig. Til en vinsmagning får du nemlig muligheden for at prøve rigtig mange forskellige slags vine. Men ikke nok med at du får lov til at smage en masse forskellige, så kommer du også til at lære en masse. Er du interesseret i at tage til en vinsmagning? Så se vores udbud her på siden. Vi har vinsmagninger i hele Danmark, så mon ikke at der også er noget, som passer til dig og dit behov.

Alt om de forskellige vin typer

Der er som sagt rigtig mange forskellige slags vine. Men disse vine kan altså kategoriseres endnu mere. Denne klassificering afhænger af druesorten.

Rødvin er lavet på blå druer. Det er den vin, som flest danskere drikker. Der findes forskellige slags rødvin. For eksempel kan man købe en Pinot Noir rødvin. Man kan også købe en Malbec. Rødvinsnavnet afhænger af, hvilken slags drue der er brugt i den.

Hvidvin er lavet på grønne druer. Her er nogle af de mest populære vine Chardonnay eller Riesling.

Rosé er også lavet på blå druer, men her er skallerne altså sorteret fra. Det er med til at give rosé en lysere farve end rødvin.

Portvin kaldes også populært dessertvin. Det er ikke en vin, som man drikker særlig meget af ad gangen.

Derudover findes der selvfølgelig også mousserende vin. Der er for eksempel Cava eller Champagne.

Den drue, som bruges i vinen, spiller selvfølgelig en rigtig stor rolle for smagen. For eksempel er der mange mennesker, som siger, at de har bestemte druer (og derfor vine), som de ikke bryder sig om.

Der er rigtig meget, som du kan lære omkring vin. Det er nærmest umuligt at lære alt. Hvis du ved rigtig meget om vin, kan du uddanne dig som sommelier.

Sådan foregår en vinsmagning

Når du tager til en vinsmagning, vil der være en foredragsholder til at byde dig velkommen. Vedkommende kan for eksempel være en sommelier. Vedkommende vil starte med at forklare lidt om de forskellige vine og druetyper. Druen spiller jo nemlig en stor rolle.

Til en vinsmagning vil du desuden også lære om de forskellige vines dufte og farver. For eksempel vil du måske få en introduktion til, hvordan du kan genkende forskellige vine. Du vil også få øvelse i at kunne dufte dig frem til, hvad en vin indeholder, samt hvad den smager af.

Derudover får du selvfølgelig muligheden for at smage en masse lækre vine. Det vil være med til at udvide din smagshorisont. Måske du finder din næste favorit vin? I løbet af smagningen vil du få en kort introduktion til alle de vine, som du smager. Sommelieren vil blandt andet fortælle, hvilken drue der er brugt, og hvor vinen er fra.

Derudover vil du også få at vide, hvordan en vin bør serveres. Nogle rødvine skal for eksempel serveres ved stuetemperatur, mens andre gerne skal være lidt varmere. Det afhænger af vinen. Hvidvin og rosé skal derimod være en smule koldere. Men alt dette vil du altså lære meget mere om.

Tag til vinsmagning i hele Danmark

Vi udbyder vinsmagninger i hele Danmark. Det kan enten foregå hjemme hos dig selv eller hos en vinbar.

Hvis du holder vinsmagning hjemme ved dig selv, vil der komme en foredragsholder ud til dig. Vedkommende vil have nogle forskellige vine med, som I kan vælge i mellem. I kan også sagtens give vedkommende helt frie hænder. Så vil de vælge nogle vine, som de tror, at I vil kunne lide. Det kan være hyggeligt at gøre derhjemme som indslag til for eksempel en fest.

Det kan dog også være enormt hyggeligt at tage på en vinbar. I kan for eksempel starte dagen med vinsmagning og afslutte med lækker aftensmad inde i byen. I kan også gøre det omvendt. Det er helt op til jer.

Fordelen ved at gøre det derhjemme er, at I ikke skal bekymre jer om at holde jer ædru nok til at kunne køre hjem. En vinbar er derimod ofte rigtig hyggelig og bidrager til den gode stemning. En vinbar kan også føles lidt mere ekstravagant og luksuriøs.

Skal du fejre noget? Så er vinsmagning perfekt

Der kan være mange grunde til at tage til vinsmagning. Det kan for eksempel være, at I i venindegruppen aftaler at tage på vinbar.

Det kan også være, at I gerne vil fejre en fødselsdag i hjemmet med den nærmeste familie og venner.

Mange foretrækker desuden at tage til vinsmagning til deres polterabend. Det er en lidt mere ekstravagant måde at fejre sin polterabend på. Vi anbefaler, at I starter jeres dag med vinsmagning, da I så stadig er ædru nok til at kunne smage de gode vine.